HOME
Regulament concurs
Evaluare proiecte - criterii
Consultanţă on-line
Resurse
Intrebări frecvente
Înscrie-ţi proiectul
Proiecte înscrise
Poveştile voastre
Rezultatele concursului
Noutati
Contact
NOUTATI
Follow aziNUbiblioteca on Twitter
Cel de-al doilea membru al juriului este..... Floriiiiiin Lazarescuuuuuu!

Dupa Cristi Puiu, a venti randul sa va prezentam cel de-al doilea membru al juriului - scriitorul Florin Lazarescu.

Florin Lazarescu (n. 28 martie 1974, Doroscani – Iasi) este prozator si scenarist. A debutat in 2000, cu volumul de povestiri: Cuiburi de visc (Outopos, Iasi). A mai publicat un volum in format electronic: Sase moduri de a-ti aminti un cal sau sase povestiri (Liternet, 2003) si romanul Ce se stie despre ursul panda (Polirom, 2003). Romanul Trimisul nostru special (Polirom, 2005), a fost unul dintre cistigatorii Marilor Premii pentru Literatura Est-Europeana, la Frankfurt in 2006, fiind tradus si publicat in franceza, germana, slovena, italiana, maghiara si bulgara. Impreuna cu Lucian Dan Teodorovici si Dan Lungu a scris volumul de povestiri Pas question de Dracula (Editions Non Lieu, Paris, 2007).
Cel mai recent volum al său reprezintă o selecţie din povestirile scrise de autor în ultimii zece ani, reunite sub titlul celei mai cunoscute dintre acestea, Lampa cu caciula, care a fost ecranizata in 2006, în regia lui Radu Jude, considerat cel mai premiat scurtmetraj romanesc.
Tot ca scenarist a lucrat pentru serialul TV Animat Planet Show, difuzat de Antena 1, dar si pentru alte proiecte cinematografice.
Mai multe detalii pe blogul personal: http://florinlazarescu.wordpress.com.

description